Aer conditionat pentru apartamente

Aparatele de aer conditionat ce pot fi montate in apartamente sunt cele tip split. Acestea sunt de mai multe feluri, deosebirea dintre ele constand in puterea lor de racire, functiile cu care sunt inzestrate, fiabilitate si desing.

Care sunt criteriile dupa care alegem un aparat de aer conditionat?

Cei mai multi intervievati au raspuns: dupa functii, pret si brand. Functiile cele mai folosite pe care un aparat de aer conditionat le are, sunt:

racire si incalzire in regim pompa de caldura
dezumidificare – elimina disconfortul termic creat de cresterea umiditatii din aer
sleep night – mareste temperatura cu un grad pe ora pentru un somn linistit
timer – permite o programare de pornire a aparatului pentru a gasi in casa temperatura dorita
filtrare – diferite filtre anti praf, bacterii etc.
auto – seteaza singur puterea aparatului si viteza ventilatorului in functie de temperatura ceruta, pentru un consum optim si atingerea temperaturii dorite cat mai rapid.

Un alt aspect ce intereseaza cumparatorul este designul si tehnologia aparatului. Chiar daca nu recunoastem, aspectul conteaza. Un display mai generos, o culoare interesanta sau niste forme mai deosebite ale unitati interioare, pot fi motivele intemeiate pentru a ne convinge. Acum in era tehnologiei, unde ne dorim o aplicatie pentru orice, un aparat de aer conditionat pe care sa-l controlam de oriunde cu ajutorul unei aplicatii pe smartphone, nu poate decat sa ne bucure.

Puterea aparatului se alege in functie de dimensiunile camerei, de etajul la care locuiti si de pozitia ferestrelor fata de soare. In general un aparat de 9000-12000 BTU este optim pentru o camera. La montajul aparatului de aer conditionat trebuie tinut cont de pozitia unitatii interioare fata de locul in care stati. Este important ca aerul sa nu bata direct in fata, dar sa asigure un flux cat mai uniform in camera. Montarea aparatelor se face cate unul in fiecare camera pentru o functionare optima si o temperatura uniforma. Ideea de a monta un aparat mai mare pe hol sau in una din camere in scopul de a racii toata casa este gresita. Aceasta solutie nu functioneaza cum ne-am astepta. In locul unde este montat o sa fie o temperatura foarte scazuta, iar in celelalte camere, temperatura v-a scadea cu doar 2-3 grade celsius. Amplasarea unitatii externe se face conform specificatiilor producatorului. Specialistul v-a tine seama de ele si nu o sa insist aspura acestui aspect. Important este sa se poata ajunge comod la el in caz de service. Daca doriti un service rapid, atunci conditiile de lucru sunt esentiale.

Cerere oferta

Click aici!